Guide til dyrketelt

Secret Jardin Hydro Shoot 150x150x200 cm

Gartnerbutikken har noen dyrketelt som er så store at det er ikke noe i veien for å gjøre det trivelig inne i teltet (se bildet over), for eksempel med dine tropiske planter som kan få vokse videre sent på høsten. Før vinteren er det normalt å skjære tilbake planter og ta inn planter som må overvintre innendørs. Dyrketelt kan også brukes til karantene for nyinnkjøpte planter i ca 3 uker med vekstlys, plantenæring og vanning, fordi det er i løpet av tre uker at du først oppdager eventuelle skadedyr som følger med plantene. Eks. Trips, bladlus, eller bladlusegg. (Les mer i bloggen Naturlig plantevern).

Trenger du tips til plantestell kan du se i Gartnerbutikkens blogg for eksempel i kategoriene «grønne planter», «innedyrking» , «husplanter», «hageplanter» eller søke i feltet øverst til høyre i bloggen, for eksempel med plantenavn. Hvis det er noe du savner i bloggen kan du skrive til oss i kundeforum så vil vi prøve å hjelpe deg så fort som mulig.

Les mer om våre små og store dyrketelt i dette innlegget.

Litt fakta om våre dyrketelt:

Alle Secret Jardin-dyrketeltene er bekledd med reflekterende Mylar på veggene som gir et betydelig bedre lysutbytte og bedre plantevekst enn om man dyrker inne uten lysreflekterende vegger. Teltene har åpninger til ventilasjon så du kan optimalisere mikroklimaet for plantenes vekst. Secret Jardin-telt er lette å rengjøre, som også er viktig for best mulig lysrefleksjon. I denne bloggen finner du en liten guide til valg av dyrketelt med noen eksempler på hvilke vekstlys som passer til teltene.

Om du vil dyrke lyskrevende planter, eller mindre lyskrevende planter har stor betydning for valg av vekstlampe. Vil du lese vår blogg «Guide til valg av vekstlampe», se her.

SJ DARK PROPAGATOR SERIEN

3 størrelser

Secret Jardin Dark Propagator 120x60x190 cm

Dark Propagator-serien er designet til fremdriving av planter fra frø og stiklinger. Det største teltet i serien (se bildet over) leveres med praktiske hyller.

Anbefalt plantelys: Cosmorrow vekst.

Til dyrketeltene i serien Dark Propagator anbefaler vi CFL eller LED plantelys.
Eksempelvis kan Dark Propagator kombineres med 1 x Cosmorrow LED-skinne
til hver etasje for skygge-/halvskygge-vekster og
2 x 20 w til hver etasje for lyskrevende vekster.

SJ HYDROSHOOT SERIEN

11 størrelser

Secret Jardin Hydroshoot 80x60x80 cm V.2

Hydro Shoot er kostnadsbesparende dyrketelt i mange forskjellige størrelser. Kan fint brukes uten noe særlig tilbehør. De minste teltene tåler maks. 10- 20 kg belastning per stang i taket. Sjekk derfor i teltbeskrivelsen hvor mye samlet vekt teltet kan tåle før du velger lys. Store LED lamper kan bli for tunge.

Anbefalt lys: Avhenger av hvor lyskrevende plantene du vil dyrke er. Vi i Gartnerbutikken kan anbefale varianter av LED Cosmorrow lysskinne (Vekst/ Blomstring (Infrarød) / Tilleggslys til vekst og blomstring (UV).

SJ Hydro shoot telt 150x150x200
Her vokser salater i Growstream hydroponisk vekstsystem og chili i Autopot selvvaningspotte.

SJ LODGE SERIEN

2 størrelser

Secret Jardin Logde 100x60x158 cm V.4

Lodge har 2 rom slik at det kan dyrkes planter i forskjellig mikroklima samtidig. Ofte bruker man det ene rommet til forkultivering og det andre til oppbevaring av morplante(r) som du kan ta stiklinger av.

Anbefalt vekstlys: LED: Cosmorrow vekst eller TLED BLÅ 42 W (små rom), og 200 W (store rom).

SJ DARK ROOM SERIEN

8 størrelser

Dark Room DR300 W 297x150x217 cm V.4

Dark Room-serien har mer tilbehør og større fleksibilitet til hvor du vil plassere ventilasjonskanalene (høyt oppe, eller rett ut fra midten, osv). Ligner på Dark Street-serien, men tar for seg de litt større teltstørrelsene med robuste teltstenger og god bæreevne.

Anbefalt vekstlys: LED: For eksempel Attis 200 (til de mindre teltene, 60×60 / 80×80) og Attis 300 eller Zeus 600 (til de større teltene, 120×120 -150×150).

Mindre lyskrevende planter kan dyrkes i flere potter enn de lyskrevende plantene.

HID: For eksempel 600 W HID.

SJ DARK STREET SERIEN

5 størrelser

Dark Street 120x60x178 cm V.4

Dark Street serien tar for seg de litt mindre teltstørrelsene. Fra 60x60x158 cm.

Anbefalt vekstlys:

HPS/MH: For eksempel 400 W.

LED: Opptil 600 w for det største teltet, som er 120x120x198 cm. For eksempel Zeus 600.

Relaterte bloggartikler:

Guide til valg av plantenæring

Rengjøring av dyrketelt

Ventilasjon i dyrketelt

Naturlig plantevern

#gartnerbutikken

#guide

#dyrketelt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: