Rengjøring av dyrketelt og vanningssystemer.

Regelmessig rengjøring av dyrkerommet er viktig for at plantene skal holde seg sunne og sterke.  Planterester, smuss og urenheter skaper miljø for blant annet bakterier, mugg og insekter. Særlig om sommeren og høsten bør man passe på å ikke trekke med seg kontaminerende smuss utenifra som fester seg under negler, på sko, yttertøy og hår. 

                                                                                                 

Rengjøring i dyrketelt

I dyrketelt ser du fort om det trengs å vaske, og det er enkelt å gjøre rent.  Vi anbefaler å vaske innsiden av teltet med varmt vann (60-70°C ) uten vaskemiddel.  Den reflekterende mylaren i teltet tåler varmtvann med temperatur opp til 90°C uten å bli skadet. Mylar som holdes ren gir også bedre lysrefleksjon og dermed større vekst.

 

Rengjøring av vanningssystemer

Vi i gartnerbutikken anbefaler vi å fylle reservoar med en blanding av ATA CLEAN eller FLASH CLEAN og vann og la det få sirkulere gjennom systemet (med eller uten planter) i 24 timer, og deretter fylle reservoaret med rent vann og la det sirkulere og flushe systemet i et par timer. En gang i blant bør man også gjøre rent nedi reservoar (og i luftkanaler på Growstream hydroponiske systemer) med en skrubbesvamp eller lignende, samt å rense spraydyser.

Redskaper og utstyr som kommer i kontakt med planter eller substrater må også holdes rene for å hindre kontaminering.  Vi anbefaler å bruke desinfeksjonsmiddel til redskaper/utstyr.

 

Revitalisering av skadde planter

Planter som er skadd av for mye varme, dårlig gjødsling, insekter eller annet kan reddes med førstehjelpsnæringen Advanced Nutrients REVIVE. Den kan tilføres som bladspray eller flytende næring.

Dyrking i dyrketelt gjør det mulig å optimalisere klima for plantene og samtidig er plantene mindre utsatt enn utendørsplanter for ugress, insekter, og jordbundne skadedyr og sykdommer.  Når vi slipper å bruke plantevern- og ugressmidler kan også avlingene bli sunnere og smake bedre.  Vanningsystemer som Autopot, Growstream, Aquafarm og Waterfarm er vann- og næringsbesparende.  Ved rett bruk forbrukes ikke mer vann eller næring enn det plantene trenger. 

#rengjøringavdyrketelt

#rengjøringavvanningssystemer

#rengjøringavdyrkerommet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: