Perleranke (String of pearls)

Botanisk navn : Senecio rowleyanus, tilhørende plantefamilien Asteraceae.

Opprinnelig habitat : Halv-ørken områder i Sør-Afrika

En veldig original sukkulent prydplante som kan leve lenge før den mister sitt unike utseende. Les mer om stell av perleranke som husplante…

Lyskrav/ plassering: Trives best der det er solrikt (indirekte sol) og varmt. For sterkt sollys fører til matte farger og hengende blader. Kan gjerne plasseres høyt og henge fallende i luften, men helst innenfor vindusglasset, og ikke over eller ved siden av karmen, der det vil være for lite lys. Om våren og sommeren trives den best i sørlige vinduer, uten å bli flytta på. Om vinteren vil den helst ha det kjøligere. Om du trenger supplerende lys kan vi i Gartnerbutikken anbefale Sun lite Vekstlampe med teleskopstativ.

Temperatur: Den vokser bra med vanlig romtemperatur om sommeren, og vil ha det litt kjøligere om vinteren (ca 15-18 °C).

Luftfuktighet: Krever ingen spesiell luftfuktighet. Voksne planter tåler tørr luft godt, og liker ikke å bli dusjet.

Vanning: Vannes moderat (ca. 1 gang i måneden) alltid fra potteskålen. I sommerhalvåret kan den få tørke lett ut mellom hver gang den vannes. Om vinteren, når planten plasseres på et kjøligere sted, vannes den minimalt.

Foretrukket substrat: Godt drenert plantejord. Det vil si helst en porøs jordtype. Du kan blande inn perlitt, eller lecakuler for å skape bedre drenering. Plantejord som inneholder litt sand er det ofte fint for sukkulenter. Vi i Gartnerbutikken kan anbefale Kaktus- og sukkulentjord (Såjord) fra Nelson Garden, eller Lechuza Pon, som er et mineralbasert substrat.

Gjødsling: Klarer seg nesten helt uten gjødsel. Én gang i året kan være nok. Vi i Gartnerbutikken kan anbefale Hornum flytende plantenæring for sukkulenter og kaktus om våren.

Blomstring: Blomstrer sjelden.

Ompotting: Ompottes sjelden, og kun når røttene stikker ut gjennom hullet i potten. Unngå at rotklumpen skades når du potter den om.

Formering: Kan formeres fra frø og stiklinger.

Overvintring: Liker lavere temperaturer om vinteren (15-18°C) uten å gjødsles. Fra september til og med februar.

#stellavperleranke

#stringofpearls

#senecio

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: