Markblomster til kranser, buketter og dekorasjoner.

Markblomster eller ville blomster, som ikke er på forbudslisten (se nederst på siden), kan også dyrkes som hageblomster. De fleste ville artene er ferdige med blomstringen i løpet av august. Les videre om noen av de ville markblomstene.

Rosa Blodstorkenebb, Geranium sanguineum. Vokser i lavlandet syd på Østlandet, og vestover langs kysten til nesten til Bergen.

Blå Fagerklokke, Campanula persicifolia. Vokser i lavere strøk på Østlandet til Elverum, Sør-Fron og Tokke. I tørre områder i åpen skog og tørrbakker. I tillegg brukes den som hageblomst utover sine naturlige vokseplasser.

Oksetunge, Anchusa officinalis. Mest vanlig på Østlandet, på kalkholdig jord i enger, bakker og ved veier. Mer tilfeldig på Vestlandet og nordover til Tromsø.

Gåsemure, Potentilla anserina. Vanlig i hele landet, men mest langs kysten. Vokser blant annet på havstrender, og på stier, veier, åpen skogsmark, i eng og gras.

Gule Ballblom, Trollius europaeus. Mest vanlig i Nord-Norge. Også utbredt i fjellskråninger og sletter i Trøndelag og sørover til Skåtøy.

Hvit Prestekrage, Leucantemum vulgare. Vanlig i Norge nord til Nordland og mer tilfeldig lenger nord. Steder med næringsrik, og kalkrik jord, som beitemark, mosegrodd mark, tørre enger og dyrket mark, i veikanter og i åpen skog.

Rødkløver, Trifolium pratense. (Planten evner å binde atmosfærisk nitrogen og er derfor jordforbedrende). Vokser i hovedsak på kulturmark, og er en jordforbedrer-plante. Den er vanlig over hele Norge.

Marikåpe, Alchemilla officinalis. I Norge finnes ulike Marikåpearter over hele landet.

FORBUDSLISTEN

Du kan sjekke om en plante er svartelistet eller på fremmedartslisten, og dermed forbudt å selge, sette ut, eller importere. For å se Miljødepartementets lister, klikk her.

#markblomster

#kranser

#buketter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: