FELLER MOT INSEKTER OG SKADEDYR

Mygg tegning-8

Her finner du både tips til hvordan du kan lage feller selv, og et utvalg av feller som er tilgjengelige hos Gartnerbutikken, mot fluer, veps, mygg, mus, maur og snegler.

  1. SNEGLER

Slik lager du sneglefelle:

Ha følgende blanding i melkekartonger. Blandingen holder til 4 til 5 feller.

  • 1 liter vann
  • 25 gram spraymalt (tørket maltekstrakt)
  • 3 cl sprit

Deretter plasserer du kartongen uten kork i hagen. Husk at kartongen skal ligge ned, altså ikke stå.  Etter omtrent en halvtimes tid vil mange av sneglene i hagen ha krøpet inn i fellen. Du bør ha på hansker når du skal plukke opp fellen igjen. Når den har fylt seg opp skrur du på korken igjen og kaster kartongen før du plasserer ut en ny felle.

Se også: Nelson Sneglefelle , Kobberteip mot snegler og Sneglekant til pallekarmer.

2. FLUER

Slik lager du bananfluefelle:

Fyll en stor bolle med en skummende blanding av vann og oppvaskmiddel. Deretter fyll opp en mindre bolle med rødvinseddik og plasser den i midten av den store bollen. Eddiken tiltrekker bananfluene som setter seg fast i såpeskummet. Bytt såpevann 2 ganger per dag og etter 3 dager vil du sannsynligvis være kvitt alle fluene.

Se også: Nelson Bananfluefelle

3. MYGG

Slik lager du myggfelle:

Skjær en plastflaske i to på midten. Varm opp ca 2 dl vann,  bland i ca 75 g sukker og la det avkjøle. Hell blandingen i den nederste delen av flasken og tilsett 1 ts tørrgjær. Det vil starte prosessen med å lage CO2 som myggen tiltrekkes av.

Deretter setter du den øverste delen av flasken oppned oppi den nederste halvdelen og teiper den fast. Annenhver uke kan du skifte ut innholdet, eller lage en ny felle. Fellen vil være ekstra effektiv hvis flasken er malt svart siden myggen også tiltrekkes av den svarte fargen.

Se også: Swissino Mygglanterne

4. MAUR

Slik kan du bekjempe maur i trær og planter:

  • Ved å drepe bladlusene fjerner du honningdugg, eller bladlussukker, som maurene tiltrekkes av. Bland denne insektsåpen: 10 L vann, 2 dl grønnsåpe, 3 dl rapsolje, 1 ss bakepulver og 2 dråper oppvaskmiddel. Dusj på, la det virke til neste dag og gjenta.
  • Du kan strø sort pepper eller chilipulver, som maurene avskyr, rundt trestammen eller mellom plantene.
  • Du kan strø en linje med kanel rundt trestammer og planter. Maurene vil ikke krysse over.
  • Du kan dusje trær eller planter med en blanding av peppermynteolje og vann. ca. 30 dråper olje til 3,5 L vann.  Maurene avskyr peppermynte og forlater treet/planten med en gang de kjenner lukten.

Se også: Maur-teip.

5. MUS

Slik fanger du mus: 

Kanskje er kattepusen den aller beste musefangeren. Har du ingen kattepus kan du prøve musefellen fra Swissinno, eller tradisjonelle musefeller med en bit av peanøttsmør, sjokoladepålegg, nøtter eller frø (variasjon virker bra) som lokkemat.  Husk å bruke hansker når du fester lokkematen, for å unngå å avgi menneskelukt som virker frastøtende på musene.

Se også: Swissino Musefelle No See No Touch.

6. VEPS

Vepsefelle:

Vi i Gartnerbutikken kan anbefale Vepsefelle fra Swissino.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: