HARVY Startpakke Hydroponisk dyrkingskasse

harvy3

Til deg som liker ferske urter og annet bladgrønt. Du som elsker at det spirer og gror, men mangler kunnskap, tid, eller plass.

Med Harvy kan du dyrke hydroponisk uten jord og uten forkunnskaper – hele året. Det er så enkelt at alle kan lykkes. 

I årets lyseste periode, fra mars til september, vil dagslyset i et vindu rekke langt. Belysning vil derimot gi det aller beste resultatet når du dyrker innendørs, hele året. Her er vår anbefaling: LED Plantelys lyslist 85 cm.

En komplett Harvy startpakke er alt du trenger for å komme igang. På bare 10 minutter har du startet å dyrke og kort tid senere er det tid for høsting.

Slik gjør du:

  1. Plasser Harvy i et vindu eller på et annet lyst sted.
  2. Fyll med vann opp til den øverste streken («Start»).
  3. Tilsett 18 ml hydroponisk næring og sett på lokket.
  4. Sett plantepluggene i pluggholderne.
  5. Ta bort klistreetikettene fra plantepluggene.
  6. Trykk pluggholderne ned i hullene i lokket.
  7. Gjør noe annet i 3 uker*

* Om Harvy står plassert på et veldig varmt sted med mye direkte sollys kan det være nødvendig å fylle på litt vann før det er gått 3 uker. Løft på lokket og sjekk at røttene når vannet.

Ved hjelp av strekene på avstiveren i midten av dyrkingskassen kan du enkelt kontrollere at dyrkingen din holder optimalt vannivå. Når du starter å dyrke fyller du opp til den øverste streken («Start»), slik at vannet når plantepluggene. Når røttene har kommet seg ut av pluggene og ned i vannet skal vannivået være ved den nederste streken («Grow»). På denne måten skapes også en luftspalte der plantens luftrøtter får tilgang til oksygen.

Hvor mye vann som brukes er avhengig av hvor store plantene dine er og temperaturen i rommet. Plantene klarer seg uten tilsyn i ca 2 uker. Det er viktig at røttene når helt ned til vannet. Hver gang du fyller på vann blander du i 2 ml hydroponisk næring pr liter.

harvy4

Tips! Når du er tom for de forhåndssådde plantepluggene kan du velge dine egne frø og så dem i Nelson Garden Plugger uten frø til hydroponisk dyrking eller komposterbare Eazy plug kuber

Se også: Holder for LED- lyslist til Harvy dyrkekasse 3. Holderen kan festes på kassen og dermed kan dyrkekassen plasseres hvor som helst.

Alle typer planter som vokser oppover kan dyrkes i Harvy. Men rotfrukter som poteter og gulrøtter vil få det litt for trangt.  Aller best er urter og bladgrønnsaker. Andre større planter kan komme til å kreve mer plass, men kan dyrkes de også. Blant annet blomster, ampeltomater som Romello,  pottetomater som Balkonzauer og Tigerette Cherry , chilipepper som Cajenne Long Slim og Chocolate Scotch Bonet.  

Hvor lang tid tar det før frøene spirer?

De ulike frøene bruker forskjellig tid på å spire. Salat, grønnkål og pak choi titter frem i løpet av en uke. Basilikum og koriander tar litt lengre tid. Persille kan ta opp til 2 uker før de spirer.

#hydroponiskdyrkekasse

#hydroponi

#startpakkehydroponisknæring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: