Prima Klima Kullfilter

about

Prima Klima er Tsjekkisk produsent av ventilasjon, belysning, luftrens produkter og kullfilter. Selskapet har holdt på siden midten av `90-tallet.

Kullfiltrene fra Prima Klima er enkle å montere og er av høy kvalitet. Aktivt kull på innsiden av hvert filter fjerner all lukt fra rom med temperaturer opptil 70 grader og luftfuktighet opptil 70%.

Aktivt kull har et eksepsjonelt stort overflateareal og struktur som en svamp. Et gram aktivisert kull har en overflate på mer enn 500 m². Kullet har et stort antall mikroporer som ulike stoffer vil feste seg i. Organiske forbindelser som lukt, absorberes godt så lenge det er ledig plass for forbindelsene å feste seg. Prima Klima kull filter har Pre-filter matter som kles utenpå filteret og hindrer grove partikler som støv i å nå fram til porene i kullet. Slik forlenges levetiden til kullfilteret.

aktivt kull

Kullfilteret monteres med en fleksibel ventilasjonslange og slangeklemme tilknyttet en avtrekksvifte som enten suger luften ut av rommet eller resirkulerer og renser luften i rommet. Det er viktig at det blir ordentlig tett rundt tilkoplingene til ventilasjons-slangen. Det kan være lurt å bruke duct tape utenpå slangeklemmen så unngår man luftforurensing.

Hvilken størrelse på kullfilteret trenger jeg?

Du kan beregne størrelsen meget enkelt. I dette eksempelet tar vi utgangspunkt i at du skifter ut luften i rommet ditt en gang pr minutt, 60 ganger pr. time.  Av hensyn til plantenes behov bør utskiftningen være minimum 20 ganger pr time og ved temperatur-økning i rommet anbefales flere utskiftninger i timen.

  1. Ta mål av rommet ditt ved å gange lengde med bredde og så med takhøyde i meter. Eks. Et rom som er 2 x 3 meter med 2 meter høyt tak, har et volum på 2 x 3 x 2 = 12 m³
  2. Gange luftvolumet med 60. Dette gir deg summen av luft som du må bevege hver time.
  3. Velg kullfilter som har en maks kapasitet som er høyere enn summen du beregnet.

Vårt utvalg varierer fra kullfilter med 100 mm anslutning og 160 m³ kapasitet til 250 mm anslutning og 1100 m³ kapasitet. Større størrelser og kapasiteter kan skaffes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: